Chec cu morcovi poate parea, la prima vedere, o combinatie ciudata. Daca insa alegeti morcovi tineri si implicit dulci, atunci constatati ca e o combinatie nu numai acceptabila, ci si sanatoasa prin aportul de vitamine aduse de morcovi.
Singura problema ar putea fi faptul ca nu aveti un blender suficient de puternic pentru a sfarama morcovii. Un posibil truc ar putea fi datul prin razatoare in prealabil al acestora, cu amendamentul ca s-ar putea ca pasta rezultata sa nu fie extrem de omogena. De asemenea daca aveti un blender vertical sau unul de mica putere, atunci impartiti morcovii in cantitati mai mici, care sa nu solicite excesiv aparatul.
Din punct de vedere al realizarii, reteta nu pune niciun fel de probleme: se face repede si fara prea mare efort. Nu uitati sa adaugati, ca la orice dulce dealtfel, un praf de sare pentru a potenta gustul.
Noi am folosit zahar vanilat, insa aveti, bineinteles, libertatea sa adaugati alte arome, astfel incat gustul de morcov sa se mai simta intr-o oarecare masura, ca sa puteti justifica denumirea.
Pentru cei care vor sa experimenteze in continuare, am putea sugera sa taiati checul in jumatate, pe orizontala, pentru a pune un strat de dulceata (de morcovi, daca aveti!) sau unul de nutela. Evident, puteti face si o glazura care sa il acopere si deja il puteti “vinde” drept “tort”, mai ales daca il insiropati putin.
Daca tot suntem la capitolul checuri, ati mai putea incerca si Chec cu unt de arahide si ciocolata sau Chec 3 in 1.
Chec cu morcovi
Ustensile necesare
- 1 blender
Ingrediente
- 300 g faina alba ((aproximativ))
- 200 g zahar
- 40 g amidon
- 16 g drojdie uscata
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 2 buc portocale
- 2 buc morcovi
- 4 buc oua
- 1 buc lamaie
- zahar vanilat
Instructiuni
- Ingredientele
- Taiati morcovii si puneti-i in blender
- … adaugati uleiul …
- … si mixati foarte bine.
- Amestecati ouale cu zaharul si drojdia
- Adaugati coaja de portocale si lamaie alaturi de amidon si mixati din nou
- Adaugati faina…
- …. morcovul amestecat cu uleiul…
- … sucul de portocale…
- … cel de lamaie si mixati bine amestecul.
- Turnati in tava si dati la cuptor aproximativ 45-50 minute, la 180℃.
- Asa trebuie sa arate crusta cand e copt.
- Pudrati cu zahar vanilat.
- Pofta buna!