Briose (la air fryer) este varianta rapida a oricarei retete de briose. Singura observatie ar fi ca din pricina air fryer-ului, cantitatea obtinuta de la o transa nu va fi niciodata suficienta pentru apetitul consumatorilor. Exista, desigur, varianta sa repetati: dupa 17 minute puteti avea o noua transa gata!
Sunt cateva observatii de care ar trebui sa tineti cont daca doriti ca totul sa iasa perfect.
1. Cand amestecati componentele solide ale aluatului (zaharul si faina) nu trebuie sa amestecati excesiv, ci doar atat timp cat e necesar sa le omogenizati perfect cu componentele umede (lapte, ulei etc.). In caz contrar, briosele nu vor iesi pufoase si asta le va stirbi din savoare.
2. Exista o componenta optionala si anume untul topit. El trebuie adaugat in fiecare recipient individual, imediat dupa ce ati pus umplutura. Untul ajuta la obtinerea unei structuri mai pufoase, alaturi de faina cu agent de crestere.
3. Se pot utiliza atat recipiente individuale din aluminiu dar si din silicon; in ambele cazuri briosele se vor scoate cu usurinta, de indata ce le lasati sa se raceasca.
4. Umplutura tipica este nutella. Evident ca puteti pune ciocolata (ca in cazul prezentat), gem sau bucati de fructe confiate. In final puteti pudra (sau nu) briosele cu zahar pudra.
Daca doriti si variatiuni pe aceeasi tema, puteti incerca Briose cu banane sau Briose cu afine.
Briose (la air fryer)
Ustensile necesare
- 1 air fryer
- 1 Castron
Ingrediente
Aluat
- 100 g faina cu agent de crestere
- 75 g zahar pudra
- 40 ml ulei
- 60 ml lapte
- 1 buc ou
- 1 lingurita extract de vanilie
Umplutura
- gem
- nutella
- ciocolata
- 20 g unt topit (optional)
- 20 g zahar pudra (optional)
Instructiuni
- Ingredientele
- Turnati uleiul….
- … adaugati laptele si amestecati …
- … apoi esenta de vanilie …
- … si oul … amestecand totul bine…
- Urmeaza zaharul …
- … si faina …
- Amestecati exact atat timp cat sa le omogenizati
- Puneti in fiecare recipient o lingura de aluat….
- … apoi umplutura …
- … si inca o lingura de aluat …
- Puneti in air fryer …
- … la 160 ℃ …
- … timp de 17 minute …
- Asa arata cand sunt copate…
- Sunt gata!