Briose cu parmezan (la air fryer) este varianta sarata a unei retete asemanatoare, (briose la air fryer) cu observatia ca de aceasta data briosele sunt sarate.
Sunt cateva observatii de care ar trebui sa tineti cont daca doriti ca totul sa iasa perfect.
Cand amestecati componentele solide ale aluatului (parmezanul si faina) nu trebuie sa amestecati excesiv, ci doar atat timp cat e necesar sa le omogenizati perfect cu componentele umede (lapte, ulei etc.). In caz contrar, briosele nu vor iesi pufoase si asta le va stirbi din savoare.
Se pot utiliza atat recipiente individuale din aluminiu dar si din silicon; in ambele cazuri briosele se vor scoate cu usurinta, de indata ce le lasati sa se raceasca.
Puteti folosi, in principiu orice branza tare care va place. De asemenea puteti adauga putin unt daca doriti o consistenta mai pufoasa.
In loc de masline puteti utiliza orice branza sarata, bucati de sunca/salam sau orice alt ingredient care va place si nu are o greutate excesiva (in caz contrar, briosele nu vor creste suficient).
Daca doriti si variatiuni pe aceeasi tema, insa dulci, puteti incerca Briose cu banane sau Briose cu afine.
Briose cu parmezan (la air fryer)
Ustensile necesare
- 1 air fryer
- 1 bol
- 4 forme pentru briose
Ingrediente
- 75 g faina cu agent de crestere
- 100 g parmezan ras
- 20 ml ulei
- 60 ml lapte
- 1 buc ou