Sandvici din cartofi este gustarea care va scoate din incurcatura mai ales atunci cand sunteti la dieta, dar parca tot ati vrea ceva bun…
Trebuie sa va spunem ca, intr-adevar, este bun! Exista si cateva premise pentru ca acest lucru sa se intample. Iata-le:
Cartofii trebuie sa fie taiati la grosimea de 1 milimetru, in caz contrar nu veti obtine o coacere uniforma. De obicei se foloseste o mandolina, cea care asigura egalitatea, ca grosime, a feliilor.
Daca doriti cartofi prajiti bine, atunci este absolut necesar sa puneti pe fata cartofilor care sta pe hartia de copt, ceva mai mult ulei. De asemenea, cuptorul trebuie sa emane caldura doar de jos in sus. In cazul exemplificat, prajirea cartofilor nu este una excesiva (in sensul ca ar putea fi prajiti mai bine).
Nu trebuie sa fiti zgarciti cu parmezanul. El este liantul sandviciului. Daca puneti prea putin, atunci cand il indoiti se va rupe, ca sa nu mai vorbim de savoarea pierduta…
Timpul de coacere este dat de culoarea maro deschis a suprafetei cu parmezan. De obicei, la temperatura de 180 grade Celsius acesta este de aproximativ 25 de minute.
Sandviciul se serveste cald, varianta prezentata fiind una “de iarna”. Cea de vara ar presupune existenta frunzelor de salata, a rosiilor si eventual a ridichilor. De asemenea, daca doriti, puteti pune oul fiert, taiat in bucati.
Puteti sa incercati de asemenea si Sandvici cald cu ton, la fel de bun!
Sandvici din cartofi
Ustensile necesare
- 1 tava
Ingrediente
- 2 buc cartofi
- 2 buc oua
- 1 buc castravete murat
- 100 g bacon
- 50 g parmezan ras
- 20 g ulei de floarea soarelui
Instructiuni
- Ingredientele
- Feliati cartofii pe mandolina
- Ungeti cu ulei o fata a cartofilor
- Puneti cartofii cu fata unsa in jos in tava
- Acoperiti cu parmezan ras
- Dati la cuptor la 180℃ pana isi schimba culoarea
- Frigeti baconul
- Montati sandviciul
- Adaugati oul facut in ulei sau in apa…
- … si felii de castravete murat.
- E gata !