Paste cu broccoli este reteta care va salveaza atunci cand ati venit din oras si nu aveti “cu ce sa le umpleti burta”. Se face foarte repede si e extrem de ingaduitoare cu cantitatile ingredientelor folosite. Ca sa va spunem drept, am pus cantitati pentru ca asa e sablonul de reteta standard. Altfel…
Trebuie sa fim cinstiti pana la capat, exista o premisa pentru a realiza reteta la standardele cerute: sa aveti doua ingrediente. Acestea sunt bineinteles broccoli si branza de capra. In cazul branzei, totusi, se mai poate discuta, insa gustul mancarii se va schimba dramatic. Iata de ce: daca aveti o branza care sa fie grasa si totodata sarata, o puteti folosi. Nu uitati insa ca daca prima data cand ati facut mancarea, ati folosit un anumit sortiment si ulterior veti incerca sa il schimbati… scandalul e gata. Asta deoarece consumatorii (in special cei mici) inclina sa asocieze denumirea cu gustul initial. Cand acesta e schimbat… nu veti avea parte de prea multa intelegere, cel mult de o ingaduinta resemnata si tacuta.
Noi folosim de obicei cascaval de capra, care e mai usor de gasit. Daca locuiti in strainatate, puteti folosi sortimentul numit “boursin” (o branza de capra cu arome de usturoi si ierburi). In ceea ce priveste pastele, nu exista practic restrictii. Se pot folosi cele “integrale”, sub orice forma doriti; de asemenea consistenta lor ramane la latitudinea Dvs. (v-am avertizat ca e o reteta ingaduitoare, nu?).
Daca doriti insa sa incercati si altceva, ati putea face ceva mai exotic, Paste cu ton creveti fistic si sofran , sau ceva care sa va aduca aminte de acasa: Paste cu crema de cartofi si carnati .
Paste cu broccoli
Ustensile necesare
Ingrediente
- 320 g paste scurte
- 1 buc broccoli
- 200 ml smantana lichida
- 200 g branza de capra (puteti folosi si cascaval sau cas)
- 2 buc ceapa
- 2 linguri unt
- ½ lingurita fulgi de chili
- sare (dupa gust)
- suc de lamaie (dupa gust)
- 1 catel de usturoi
Instructiuni
- Ingredientele
- Topiti untul
- Adaugati fulgii de chili si usturoiul
- … apoi ceapa taiata marunt si sarea. Trageti pana devine translucida.
- Adaugati apoi broccoli si putina apa. Trageti pana broccoli se moaie putin.
- Adaugati smantana si aduceti broccoli la consistenta dorita.
- Puneti branza de capra…
- … si, daca doriti, sucul de lamaie.
- In final adaugati pastele fierte la consistenta pe care o doriti.
- E gata!