Risotto cu carnati si vin rosu este exact tipul de reteta care, prin natura ingredientelor si usurinta executiei, devine candidatul perfect pentru un pranz rezolvat rapid si cu un succes garantat. Gustul deosebit este dat de combinatia dintre carnatii alesi si vinul rosu. Este foarte adevarat ca puteti folosi cam ce aveti prin frigider in materie de cele doua ingrediente. Pentru succesul scontat in fata familiei/invitatilor, trebuie sa aveti in vedere fie ceva de calitate, fie sortimentul care va place in mod deosebit. In cazul prezentarii noastre am folosit bratwurst. Daca insa va plac variantele mai afumate, aveti toata libertatea sa le utilizati. Cabanosul sau carnatii de porc afumati pot fi oricand candiati perfecti. Daca ar trebui sa sugeram un vin, va propunem un pinot noir datorita continutului de resveratrol si tanin.
Nu uitati sa adaugati feniculul, un ingredient un prea utilizat in bucataria romaneasca, insa intotdeauna puteti introduce ceva nou, intocmai ca la sugari, si celor mai conservatori in materie de gust din familie, sub forma acestei retete, aparent nevinovate, de risotto cu carnati si vin rosu.
De asemenea ar fi de dorit sa folositi exclusiv vin rosu, taninul pe care il contine acesta contribuind decisiv la gustul iesit din comun. Cum risotto e un fel de mancare suficient de comun, daca doriti, puteti incerca si Risotto cu somon si mazare sau Risotto de vita cu sofran. O alta optiune ar putea fi Risotto cu ciuperci – un deliciu italienesc, toate aflate la doar un click distanta.
Risotto cu carnati si vin rosu
Ustensile necesare
Ingrediente
- 1,2 litri supa de pui
- 2 buc cepe
- 2 catei de usturoi
- ½ buc fenicul
- 2 linguri unt
- 15 g cimbru (½ lingura)
- 350 g carnati (2 bucati) (puteti alege oricare va plac)
- 300 g orez pentru risotto (arborio)
- 250 ml vin rosu
- 50 g parmezan ras (pentru produsul finit)
- 50 g branza tare sau orice cascaval (Fontina, Gruyere, Emmentaler, Gouda etc.)
- 50 g caju
Instructiuni
- Ingredientele
- Taiati in bucatele mici carnatii si feniculul
- In tigaie topiti ½ din unt in ulei de masline…
- Adaugati usturoiul taiat marunt…
- … si ceapa taiata marunt.
- Apoi feniculul…
- …si carnatii…
- …apoi orezul. Trageti cateva momente.
- Adaugati treptat vinul.
- Si, in final, putin cate putin, supa de pui pana cand orezul se fierbe.
- Cand orezul e fiert puneti cealalta jumatate de unt si cimbrul.
- In final adaugati parmezanul.
- Zdrobiti nucile caju si adaugati-le peste produsul finit.
- E gata!