iunie 25

Risotto cu carnati si vin rosu

Risotto cu carnati si vin rosu este exact tipul de reteta care, prin natura ingredientelor si usurinta executiei, devine candidatul perfect pentru un pranz rezolvat rapid si cu un succes garantat. Gustul deosebit este dat de combinatia dintre carnatii alesi si vinul rosu. Este foarte adevarat ca puteti folosi cam ce aveti prin frigider in materie de cele doua ingrediente. Pentru succesul scontat in fata familiei/invitatilor, trebuie sa aveti in vedere fie ceva de calitate, fie sortimentul care va place in mod deosebit. In cazul prezentarii noastre am folosit bratwurst. Daca insa va plac variantele mai afumate, aveti toata libertatea sa le utilizati. Cabanosul sau carnatii de porc afumati pot fi oricand candiati perfecti. Daca ar trebui sa sugeram un vin, va propunem un pinot noir datorita continutului de resveratrol si tanin.

Nu uitati sa adaugati feniculul, un ingredient un prea utilizat in bucataria romaneasca, insa intotdeauna puteti introduce ceva nou, intocmai ca la sugari, si celor mai conservatori in materie de gust din familie, sub forma acestei retete, aparent nevinovate, de risotto cu carnati si vin rosu.

De asemenea ar fi de dorit sa folositi exclusiv vin rosu, taninul pe care il contine acesta contribuind decisiv la gustul iesit din comun. Cum risotto e un fel de mancare suficient de comun, daca doriti, puteti incerca si Risotto cu somon si mazare sau Risotto de vita cu sofran. O alta optiune ar putea fi Risotto cu ciuperci – un deliciu italienesc, toate aflate la doar un click distanta.

risotto cu carnati si vin rosu

Risotto cu carnati si vin rosu

O reteta care este ingaduitoare cu tipul ingredientelor folosite
No ratings yet
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 35 minute
Timp total 45 minute
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria germana
Portii 4 portii

Ingrediente
  

  • 1,2 litri supa de pui
  • 2 buc cepe
  • 2 catei de usturoi
  • ½ buc fenicul
  • 2 linguri unt
  • 15 g cimbru (½ lingura)
  • 350 g carnati (2 bucati) (puteti alege oricare va plac)
  • 300 g orez pentru risotto (arborio)
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g parmezan ras (pentru produsul finit)
  • 50 g branza tare sau orice cascaval (Fontina, Gruyere, Emmentaler, Gouda etc.)
  • 50 g caju

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    risotto cu carnati si vin rosu
  • Taiati in bucatele mici carnatii si feniculul
    risotto cu carnati si vin rosu
  • In tigaie topiti ½ din unt in ulei de masline…
    risotto cu carnati si vin rosu
  • Adaugati usturoiul taiat marunt…
    risotto cu carnati si vin rosu
  • … si ceapa taiata marunt.
    risotto cu carnati si vin rosu
  • Apoi feniculul…
    risotto cu carnati si vin rosu
  • …si carnatii…
    risotto cu carnati si vin rosu
  • …apoi orezul. Trageti cateva momente.
    risotto cu carnati si vin rosu
  • Adaugati treptat vinul.
    risotto cu carnati si vin rosu
  • Si, in final, putin cate putin, supa de pui pana cand orezul se fierbe.
    risotto cu carnati si vin rosu
  • Cand orezul e fiert puneti cealalta jumatate de unt si cimbrul.
    risotto cu carnati si vin rosu
  • In final adaugati parmezanul.
    risotto cu carnati si vin rosu
  • Zdrobiti nucile caju si adaugati-le peste produsul finit.
    risotto cu carnati si vin rosu
  • E gata!
    risotto cu carnati si vin rosu
Keyword risotto, risotto cu carnati, risotto cu carnati si vin rosu
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

carnati, risotto, vin rosu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

august 13, 2022

O salata simpla, rapida, dar satioasa si usor

august 6, 2022

O reteta la indemana oricui! Mergi direct la

iulie 30, 2022

Prajitura asta o poate face oricine, in special