Prajitura cu cafea si lapte condensat este o reteta cu doar trei ingrediente (daca nu luam in considerare uleiul de floarea soarelui folosit mai degraba ca lubrefiant pentru maini).
Fiind vorba de doar trei ingrediente este de la sine inteles ca se face extrem de usor. Se amesteca initial laptele condensat cu cafeaua solubila si apoi adaugati, treptat, treptat amidonul alimentar. Puteti sa adaugati mai multa cafea solubila daca doriti un gust mai pregnant, insa trebuie sa aveti in vedere ca nu exista zahar adaugat, exceptand cel din laptele condensat si atunci prajitura va deveni usor amaruie.
Cand faceti bilutele individuale trebuie sa aveti in vedere un bun compromis intre dimensiunea dorita si grosimea fiecarei prajituri. Daca le faceti prea plate, s-ar putea sa devina excesiv de crocante in urma coacerii. Daca acest lucru se intampla, le puteti pune peste noapte intr-o punga inchisa si se vor fragezi.
Daca doriti, puteti adauga intre doua prajituri o crema suficient de densa ca sa reziste la compresiune (gen Eugenia). De asemenea trebuie sa remarcam faptul ca de obicei laptele condensat vine in cutii de 330 de grame asa ca puteti intotdeauna sa faceti o cantitate dubla. Este de dorit sa aveti varianta mai densa a laptelui condensat (cea care are consistenta mierii de albine nezaharisita) desi, in principiu, puteti regla consistenta preparatului din cantitatea de amidon. aceasta este o intreprindere riscanta, incercati la inceput sa respectati reteta initiala ca sa va puteti da seama de consistenta necesara.
Tot cu cafea solubila ati mai putea incerca Prajitura cu cafea sau Prajitura cu nuci, curmale si cafea la fel de bune insa ceva mai laborioase.
Prajitura cu cafea si lapte condensat
Ustensile necesare
Ingrediente
- 150 g lapte condensat
- 150 g amidon
- 2 lingurite cafea solubila (ness, puteti pune si mai putin)
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui