Pate de casa e o reteta simpla care are insa o mare calitate: ne aduce aminte de copilarie. E drept ca atunci ficateii si ouale erau de la gaina (gainile) din curte, untul de la vecina care avea vaca si procedeul nu implica un mixer vertical, ci doar o sita mai fina…
Multe de spus nu prea sunt: oricine reuseste sa o faca. De asemenea s-ar putea ca fiecare dintre noi sa stie o varianta, care, evident, e mult mai buna! Gusturile copilariei nu se discuta, nimeni nu se poate lupata cu amintirile fara ca sa nu iasa invins!
Doar cateva observatii. 1) Cel mai fin (dar si cel mai scump) pateu de casa se face din ficatei de gaina. Exista si varianta ficatului de porc/vita insa gustul nu va fi acelasi. 2) Este necesar sa fierbeti initial, cateva minute, ficatul si sa aruncati ulterior apa. In acest mod scapati usor de impuritati si puteti sa-l transati mai bine. 3) Puteti adauga orice alt ingredient sau condiment doriti. Reteta prezentata este cea de baza, insa credem ca poate fi adaptata oricaror cerinte.
Pate de casa
Ustensile necesare
- 1 bol
Ingrediente
- 500 g ficat de pui
- 150 g unt
- 4 buc galbenusuri de ou fierte
- 1 buc ceapa
- sare
- piper