martie 27

Ciuperci cu maioneza

0  comments

Toata lumea le face, insa gustul final difera de cele mai multe ori...
ciuperci cu maioneza

Stim, ciuperci cu maioneza face cam toata lumea; exceptie cativa barbati pierduti in “meandrele concretului” bucatariei, vesnic flamanzi si prea descurajati sa se apuce de ceva treaba… Totusi, trebuie sa recunoasteti ca nu prea ati mancat felul asta facut “standard”, adica sa aiba oricand si oriunde acelasi gust. De fapt acesta e farmecul: diversitatea! Ea porneste de la tipul de ciuperci, de la cele nobile (hribi) si pana la cele banale, obtinute in culturi de sera. Nu o sa mai amintim de cantitatile de condimente (usturoiul e, ca de obicei, vedeta, de parca ar fi usturoi cu maioneza si nu ciuperci cu maioneza!). Adevarul este ca mancarea asta trebuie sa aiba in primul rand gust de… ati ghicit, ciuperci. Si asta chiar si atunci cand faceti economie si cumparati din cele crescute in sera.

Si acum trebuie sa va dezvaluim secretul gustului. Ciupercile trebuie spalate cat mai putin, pentru a-si pastra gustul specific. Desigur, va trebui sa gasiti un bun compromis intre igiena indispensabila si “umplerea cu apa” (si golirea de aroma). In cazul in care cumparati de la magazin, merita sa zaboviti minute bune pana gasiti un recipient cu ciuperci foarte curate. Rabdarea Dvs. va fi rasplatita prin gustul inconfundabil de… ciuperci.

Daca aveti insa ciuperci de padure sunteti cumva salvati, chiar si spalate mai intens, acestea au un gust pregnant, cel asteptat. Plus ca in cazul in care le culegeti dumneavoastra insiva din padure, puteti avea grija sa nu le murdariti, nu-i asa?

Un cuvant despre usturoi: nu-l zdrobiti excesiv deoarece se va arde si aroma initiala se va pierde. Despre maioneza va spunem doar atat: nu folositi arome intense, ciupercile, chiar si cele cu maioneza, trebuia sa isi pastreze gustul, nu-i asa?

Daca doriti, puteti incerca si Cartofi cu ciuperci la cuptor sau Risotto cu ciuperci. Sunt la fel de simple si expeditive, genul acela de reteta care va face sa va creasca stima de sine!

ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Toata lumea le face, insa gustul final difera de cele mai multe ori…
5 from 1 vote
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 20 minutes
Fel Gustare
Portii 4 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 500 g ciuperci (foarte curate!)
  • 2 linguri ulei
  • 3 buc catei de usturoi
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)

Maioneza (daca o faceti dumneavoastra!)

  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 buc. galbenusuri de ou (unul dintre ele, fiert!)
  • 10 ml. suc de lamaie
  • sare

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    ciuperci cu maioneza
  • Este esential sa alegeti ciuperci foarte curate…
  • Taiati ciupercile dupa ce in prealabil le-ati spalat…
    ciuperci cu maioneza
  • Trageti usturoiul cateva secunde…
    ciuperci cu maioneza
  • Adaugati ciupercile taiate…
    ciuperci cu maioneza
  • … cu putina sare si piper…
    ciuperci cu maioneza
  • … si trageti-le pana scad suficient de mult.

Maioneza (optional)

  • Frecati doua galbenuse, unul dintre ele fiert si unul crud.
    maioneza
  • Adaugati treptat uleiul
    maioneza
  • Mixati pana ati incorporat toate ingredientele
    maioneza
  • Amestecati ciupercile cu maioneza… E gata!
    ciuperci cu maioneza
Keyword ciuperci cu maioneza
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️


Tags


5 from 1 vote (1 rating without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

iunie 21, 2024

O reteta simpla si gustoasa, cu o denumire

iunie 14, 2024

O varianta de "Pavlova" facuta la air-fryer Mergi

iunie 6, 2024

O reteta care va permite sa obtineti o