noiembrie 27

Pui in sos cu paprika in stil vienez

0  comments

Sincer, am ezitat mult la titlul retetei, “Pui in sos cu paprika in stil vienez” desi, daca ar fi sa judecam dupa complexitatea retetei, pentru o mai buna reflecare a realitatii, trebuia sa alegem unul mai scurt.

De obicei reteta asta este prezentata cu formula “din cele mai vechi timpuri” deoarece o varianta a ei diferita de cea de pe WordPress 😉 a fost amintita de Bram Stocker in celebrul roman Dracula. Probabil ca era mancarea preferata a vampirilor. Sunt si cateva probe circumstantiale pentru asta: e usor picanta (daca folositi paprika picanta, bineinteles!) are carne si e …. rosie, cum altfel! Cum Dracula bantuia prin Transilvania, lucrurile sunt de inteles cumva. Ca sa o faceti nu trebuie sa fiti cine stie ce maestri in exorcizari. Daca respectati reteta in mare (pana si vampirii sunt ingaduitori cu cei flamanzi!) va garantam succesul.

pui in sos cu paprica portie

Pui in sos cu paprika in stil vienez

Mama AD
O reteta pentru amatorii de gusturi pregnante…
5 from 1 vote
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria germana
Portii 4 portii
Calorii 470 kcal

Ingrediente
  

  • 4 buc piept de pui (taiat bucati)
  • 3 buc ceapa (mijlocii)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri paprika dulce
  • 800 ml supa de pui (sau vita, din cub)
  • 2 buc cuisoare
  • 40 g faina
  • 340 g paste (fierte in prealabil)
  • sare si piper dupa gust
  • 30 g unt

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Pui-in-sos-paprika-ingrediente
  • Trageti ceapa in ulei si unt pana devine translucida
    3 buc ceapa, 3 linguri ulei de masline, 30 g unt
    Pui-in-sos-paprika-ceapa
  • Adaugati paprika dulce, cuisoarele si pasta de tomate
    2 linguri pasta de tomate, 2 linguri paprika dulce, 2 buc cuisoare
    Pui-in-sos-paprika-paprika
  • Adaugati pieptul taiat bucati
    4 buc piept de pui
    Pui-in-sos-paprika-piept
  • Turnati treptat supa
    800 ml supa de pui
    Pui-in-sos-paprika-supa
  • Cand pieptul s-a fiert, scoateti-l pe o farfurie
    Pui-in-sos-paprika-piept gata
  • Pregatiti faina de grau cu putina apa, fara a face cocoloase
    40 g faina
    Pui-in-sos-paprika-faina
  • Turnati treptat faina si apa in sosul din tigaie
    Pui-in-sos-paprika-mix
  • Asezonati cu sare si piper dupa gust
    sare si piper dupa gust
    Pui-in-sos-paprika-piper
  • Serviti cu paste fierte
    340 g paste
    pui in sos cu paprica portie

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 470kcal
Keyword sos picant
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Puteti incerca si….

Pui vanatoresc (reteta frantuzeasca)

Pui cu marinada de coriandru

Paste cu pui, lamaie si capere


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi