Sincer, am ezitat mult la titlul retetei, “Pui in sos cu paprika in stil vienez” desi, daca ar fi sa judecam dupa complexitatea retetei, pentru o mai buna reflecare a realitatii, trebuia sa alegem unul mai scurt.
De obicei reteta asta este prezentata cu formula “din cele mai vechi timpuri” deoarece o varianta a ei diferita de cea de pe WordPress 😉 a fost amintita de Bram Stocker in celebrul roman Dracula. Probabil ca era mancarea preferata a vampirilor. Sunt si cateva probe circumstantiale pentru asta: e usor picanta (daca folositi paprika picanta, bineinteles!) are carne si e …. rosie, cum altfel! Cum Dracula bantuia prin Transilvania, lucrurile sunt de inteles cumva. Ca sa o faceti nu trebuie sa fiti cine stie ce maestri in exorcizari. Daca respectati reteta in mare (pana si vampirii sunt ingaduitori cu cei flamanzi!) va garantam succesul.
Pui in sos cu paprika in stil vienez
Ingrediente
- 4 buc piept de pui (taiat bucati)
- 3 buc ceapa (mijlocii)
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri paprika dulce
- 800 ml supa de pui (sau vita, din cub)
- 2 buc cuisoare
- 40 g faina
- 340 g paste (fierte in prealabil)
- sare si piper dupa gust
- 30 g unt
Instructiuni
- Ingredientele
- Trageti ceapa in ulei si unt pana devine translucida3 buc ceapa, 3 linguri ulei de masline, 30 g unt
- Adaugati paprika dulce, cuisoarele si pasta de tomate2 linguri pasta de tomate, 2 linguri paprika dulce, 2 buc cuisoare
- Adaugati pieptul taiat bucati4 buc piept de pui
- Turnati treptat supa800 ml supa de pui
- Cand pieptul s-a fiert, scoateti-l pe o farfurie
- Pregatiti faina de grau cu putina apa, fara a face cocoloase40 g faina
- Turnati treptat faina si apa in sosul din tigaie
- Asezonati cu sare si piper dupa gustsare si piper dupa gust
- Serviti cu paste fierte340 g paste
Reteta video
Informatii nutritionale
Puteti incerca si….