Inghetata stracciatella cu biscuiti este reteta cu care nu puteti gresi: este simplu de facut si expeditiva. Ingredientele sunt comune si deci la indemana tuturor celor dispusi sa investeasca o suma modica (mascarpone, smantana si ciocolata sunt componentele cele mai scumpe!).
Ca la orice reteta, exista insa si cateva observatii de care ati putea sa tineti cont, ca sa obtineti in final un produs pe masura asteptarilor.
Prima dintre ele se refera la tipul de smantana utilizat. Daca apelati la una grasa, de exemplu 25% grasime, atunci reteta trebuie adaptata in sensul ca va trebui sa folositi cafea lichida (o ceasca mica) si nu va fi necesara pastrarea in congelator, deoarece crema va fi ceva mai consistenta. Va rezulta deci o “inghetata” care nu e necesar sa fie pastrata la o temperatura excesiv de scazuta. De asemenea, crema obtinuta va fi onctuoasa si daca nu va place asa, e necesara doar alegerea unei smantani cu un procent mai mic de grasime.
Atunci cand doriti sa folositi smantana lichida, cea speciala pentru frisca, veti fi nevoiti sa utilizati o lingurita (sau doua!) de ness cu extrem de putina apa, doar cat sa se dizolve ca sa poata fi incorporata usor in compozitie. Cum crema rezultata va fi inevitabil mai fluida, va trebui sa o tineti aproximativ 4 ore la congelator, ca sa va asigurati ca va avea si consistenta asteptata de la o inghetata.
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca reteta nu are zahar adaugat. Daca sunteti adeptul/adepta unui gust de dulce intens, e musai sa adaugati, dupa preferinta, si zahar pudra in crema, atunci cand amestecati ingredientele.
Daca insa sunteti pur si simplu adeptii ciocolatei, atunci ati mai putea incerca si Ciocolata din trei ingrediente sau Prajitura de ciocolata fara faina.
Inghetata stracciatella cu biscuiti
Ustensile necesare
- 1 tava mica
- 1 bol
Ingrediente
- 150 g mascarpone
- 500 g smantana (poate fi si lichida)
- 100 g fulgi de ciocolata
- 1 cescuta cafea espresso (poate fi si cafea solubila)
- 50 g napolitana cu ciocolata/cafea
- 200 g biscuiti obisnuiti
- 100 ml lapte
Instructiuni
- Ingredientele
- Incepeti cu mascarpone
- Adaugati smantana
- Mixati bine…
- … asa arata in final…
- … adaugati fulgii de ciocolata …
- … si cafeaua …
- … apoi napolitata in bucati mici …
- Amestecati bine…
- Muiati biscuitii in lapte…
- … si tapetati tava.
- Adaugati crema…
- … si in final alt strat de biscuiti…
- Dati la frigider/congelator 4 ore…