iunie 5

Inghetata stracciatella cu biscuiti

0  comments

Inghetata stracciatella cu biscuiti este reteta cu care nu puteti gresi: este simplu de facut si expeditiva. Ingredientele sunt comune si deci la indemana tuturor celor dispusi sa investeasca o suma modica (mascarpone, smantana si ciocolata sunt componentele cele mai scumpe!).

Ca la orice reteta, exista insa si cateva observatii de care ati putea sa tineti cont, ca sa obtineti in final un produs pe masura asteptarilor.

Prima dintre ele se refera la tipul de smantana utilizat. Daca apelati la una grasa, de exemplu 25% grasime, atunci reteta trebuie adaptata in sensul ca va trebui sa folositi cafea lichida (o ceasca mica) si nu va fi necesara pastrarea in congelator, deoarece crema va fi ceva mai consistenta. Va rezulta deci o “inghetata” care nu e necesar sa fie pastrata la o temperatura excesiv de scazuta. De asemenea, crema obtinuta va fi onctuoasa si daca nu va place asa, e necesara doar alegerea unei smantani cu un procent mai mic de grasime.

Atunci cand doriti sa folositi smantana lichida, cea speciala pentru frisca, veti fi nevoiti sa utilizati o lingurita (sau doua!) de ness cu extrem de putina apa, doar cat sa se dizolve ca sa poata fi incorporata usor in compozitie. Cum crema rezultata va fi inevitabil mai fluida, va trebui sa o tineti aproximativ 4 ore la congelator, ca sa va asigurati ca va avea si consistenta asteptata de la o inghetata.

Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca reteta nu are zahar adaugat. Daca sunteti adeptul/adepta unui gust de dulce intens, e musai sa adaugati, dupa preferinta, si zahar pudra in crema, atunci cand amestecati ingredientele.

Daca insa sunteti pur si simplu adeptii ciocolatei, atunci ati mai putea incerca si Ciocolata din trei ingrediente sau Prajitura de ciocolata fara faina.

inghetata stracciatella cu biscuiti

Inghetata stracciatella cu biscuiti

Inghetata cu mascarpone, ciocolata, cafea si … biscuiti!
No ratings yet
Timp de preparare 5 minutes
Timp total 5 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 9 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 150 g mascarpone
  • 500 g smantana (poate fi si lichida)
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • 1 cescuta cafea espresso (poate fi si cafea solubila)
  • 50 g napolitana cu ciocolata/cafea
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 ml lapte

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • Incepeti cu mascarpone
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • Adaugati smantana
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • Mixati bine…
  • … asa arata in final…
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • … adaugati fulgii de ciocolata …
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • … si cafeaua …
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • … apoi napolitata in bucati mici …
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • Amestecati bine…
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • Muiati biscuitii in lapte…
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • … si tapetati tava.
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • Adaugati crema…
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • … si in final alt strat de biscuiti…
    inghetata stracciatella cu biscuiti
  • Dati la frigider/congelator 4 ore…
    inghetata stracciatella cu biscuiti

Reteta video

Keyword inghetata, mascarpone, stracciatella
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

inghetata


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt