La prima vedere tiramisu fara oua pare un nonsens, chiar o negare a retetei iTiramnitiale. Totusi, veti vedea ca este posibil si, daca veti incerca reteta, o sa va convingeti ca diferentele sunt relativ mici in ceea ce priveste gustul.
Bineinteles gustul trebuie sa fie in esenta cel de cafea espresso. Daca aveti aparatul dedicat obtinerii acestui tip de cafea, va incurajam sa-l folositi. Cafeaua asa zis turceasca trebuie exclusa de la bun inceput, datorita zatului care ar presupune filtrari ulterioare. Cafeaua obtinuta de la cafetierele automate este si ea foarte buna. In oricare dintre cazuri. trebuie sa o preparati din timp, ca sa fie rece atunci cand insiropati piscoturile.
Este esential sa nu tineti piscoturile prea mult in cafea: asta le-ar face excesiv de moi si textura prajiturii nu ar mai fi la fel. Unde mai pui ca o cantitate excesiva de cafea ar face ca prajitura sa nu poata fi servita chiar pentru toata lumea seara, tarziu.
In varianta noastra nu am adaugat zahar nici in cafea si nici in crema, luand in considerare ca nutella este deja suficient de dulce. Smantana pe care trebuie sa o folositi este cea denumita de obicei “pentru gatit” si care este lichida. Asta va va permite sa obtineti o consistenta optima pentru crema, ca sa o intindeti. (Nu uitati ca piscoturile sunt deja moi la suprafata!)
In incheiere ati putea incerca si alte doua retete din aceeasi categorie (cu cafea): Prajitura cu cafea sau Prajitura cu ness.
Tiramisu fara oua
Ustensile necesare
Ingrediente
- 500 grame mascarpone
- 150 grame nutella
- 200 grame smantana lichida
- 300 grame piscoturi
- 400 grame cafea espresso (racita in prealabil)
Instructiuni
- Ingredientele
- Puneti in bol branza mascarpone…
- … nutella …
- … amestecati …
- …. adaugati smantana lichida …
- si amestecati pana se omogenizeaza.
- Muiati piscoturile in cafeaua racita.
- Tapetati vasul de yena pana obtineti o acoperire completa.
- Impartiti crema in doua si acoperiti piscoturile cu un prim strat…
- … apoi repetati cu cel de-al doilea si pudrati cu ness sau cacao.
- Dati la frigider 2 ore. E gata!