Cotlet de porc in stil frantuzesc o sa va aminteasca de clipele placute petrecute in Franta sau, dupa caz, va va trezi interesul pentru gastronomia franceza, chiar daca nu ati mai avut contact cu asa ceva.
Trebuie sa va spunem ca desi am trecut in lista cantitati exacte pentru unele ingrediente, reteta asta va lasa sa “gresiti”. Daca dupa ce o faceti prima data simtiti nevoia sa o adaptati gustului dumneavoastra, nu ezitati sa faceti asta. Rezultatele, suntem siguri, vor fi cele asteptate!
Cateva detalii de care ar trebui sa tineti cont pentru ca totul sa fie perfect de prima data:
- E bine sa folositi smantana pentru gatit, altfel sosul va fi excesiv de consistent.
- Nu va aventurati sa puneti prea mult usturoi, nu doriti sa faceti racituri!
- Dupa ce ati fript cotletele, nu curatati tigaia, puneti ceapa tot acolo.
- Rozmarinul poate fi si uscat, insa atuci puteti fi mai generosi in ceea ce priveste cantitatea.
Tot in aceeasi nota, puteti incerca si Cotlet de porc cu sos de soia sau Cotlet de porc in sos de cidru.
Cotlet de porc in stil frantuzesc
Ustensile necesare
- 1 tigaie
Ingrediente
- 2 buc cotlet de porc
- 2 buc ceapa
- 100 ml smantana ( pentru gatit)
- 50 g unt
- ½ buc portocala (pentru suc)
- 200 g branza cu mucegai (sau Brie)
- usturoi
- rozmarin
- boia afumata
- sare
- piper
- patrunjel proaspat (optional)
Instructiuni
- Ingredientele
- Bateti cotletul…
- … adaugati sare si piper…
- … apoi boia de ardei afumata.
- Topiti untul in tigaie cu usturoi si rozmarin
- Frigeti cotletele…
- … si scoateti-le deoparte.
- In aceeasi tigaie trageti ceapa cu unt …
- … apoi adaugati smantana…
- … si omogenizati cu putin piper…
- … si sucul de la ½ de portocala…
- … si branza cu mucegai …
- Adaugati cotletele prajite anterior si lasati inca 6 – 8 minute.
- E gata!