Cotlet de porc cu sos de soia este special facuta ca sa va scape de gustul fad si innecacios al cotletului. Daca il bateti bine, sigur iese si moale. Un alt avantaj al retetei esteca se face rapid. Stim cel mai rapid se face daca o comandati la restaurant, insa din moment ce ati ajuns pe aceasta pagina… putem presupune ca lucrul acesta nu se va intampla, cel putin de aceasta data.
Va marturisim ca la inceput si noua ni s-a parut putin ciudata folosirea mierii de albine. Daca insa nu exagerati si respectati indicatiile in ceea ce priveste cantitatea (doua linguri) va asiguram ca rezultatul este spectaculos. Probabil ca dulceata mierii atenueaza gustul mai dur al sosului de soia. Sta la latitudinea dumneavoastra sa stabiliti cantitatea de miere folosita, in functie de atenuarea dorita.
Exista si un ingredient optional: usturoiul! Nu toata lumea il accepta din simplul motiv ca are un gust prea pregnant care le estompeaza pe celelalte. Daca insa sunteti un impatimit al condimentului, puteti pune cam un catel de usturoi pentru fiecare cotlet, cu conditia sa il sfaramati bine si sa ii dati timp sa se combine cu sosul deja existent.
In cazul in care doriti o variatiune pe aceeasi tema, ati putea incerca si Cotlet cu sos de vin si suc de portocale.
Cotlet de porc cu sos de soia
Ustensile necesare
- 1 tigaie
Ingrediente
- 4 buc cotlet de porc
- 1 lingura unt
- 50 ml sos de soia
- 2 linguri miere
- ulei de masline (pentru fript)
- sare (nu prea multa, sosul de soia e deja sarat!)
- piper
- 4 buc catei de usturoi (optional)