Cotlet cu sos de vin si suc de portocale este usor de facut daca aveti in vedere cateva reguli simple. In primul rand trebuie sa tineti cont de faptul ca avem de-a face cu o carne nu prea moale. Asta chiar si in cazul purcelului tanar. Prin urmare va trebui sa taiati niste felii subtiri, de maximum 1 centimetru grosime. In caz contrar preparatul va fi teios si greu de mestecat, chiar daca il fierbeti un timp indelungat.
O alta regula ar fi cea care spune sa folositi un vin alb, sec. Portocalele sunt deja parfumate, cu gust usor amarui si un buchet deosebit al vinului nu ar aduce nimic in plus, dimpotriva, ar atenua savoarea sucului de portocale.
Daca dupa ce cotletele s-au fragezit, constatati ca sosul este inca fluid, puteti sa-l mai scadeti un timp. Consistenta ideala ar fi cea a unei smantani care curge (pentru gatit).
Ca garnitura puteti folosi orice considerati ca va place mai mult: cartofi prajiti, piure sau legume trase in unt. Nu va recomandam insa o salata, ar strica gustul inedit al sosului din vin si portocale.
Daca nu v-am convins, ati putea incerca si Cotlet de porc in sos de cidru sau Muschi de porc la cuptor umplut cu spanac si branza de capra care sunt un pic mai laborioase.
Cotlet cu sos de vin si suc de portocale
Ingrediente
- 4 buc cotlete de porc (taiate subtiri < 1 cm)
- 2 buc portocale (pentru suc)
- 1 pahar vin alb sec
- 3 linguri faina alba
- ulei de masline
- sare
- piper