februarie 17

Cotlet cu sos de vin si suc de portocale

0  comments

Cotlet cu sos de vin si suc de portocale este usor de facut daca aveti in vedere cateva reguli simple. In primul rand trebuie sa tineti cont de faptul ca avem de-a face cu o carne nu prea moale. Asta chiar si in cazul purcelului tanar. Prin urmare va trebui sa taiati niste felii subtiri, de maximum 1 centimetru grosime. In caz contrar preparatul va fi teios si greu de mestecat, chiar daca il fierbeti un timp indelungat.

O alta regula ar fi cea care spune sa folositi un vin alb, sec. Portocalele sunt deja parfumate, cu gust usor amarui si un buchet deosebit al vinului nu ar aduce nimic in plus, dimpotriva, ar atenua savoarea sucului de portocale.

Daca dupa ce cotletele s-au fragezit, constatati ca sosul este inca fluid, puteti sa-l mai scadeti un timp. Consistenta ideala ar fi cea a unei smantani care curge (pentru gatit).

Ca garnitura puteti folosi orice considerati ca va place mai mult: cartofi prajiti, piure sau legume trase in unt. Nu va recomandam insa o salata, ar strica gustul inedit al sosului din vin si portocale.

Daca nu v-am convins, ati putea incerca si Cotlet de porc in sos de cidru sau Muschi de porc la cuptor umplut cu spanac si branza de capra care sunt un pic mai laborioase.

Cotlet cu sos de vin si suc de portocale

Cotlet cu sos de vin si suc de portocale

Un cotlet cu un gust altfel decat il stiati
5 from 2 votes
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 25 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 2 portii
Calorii 353 kcal

Ingrediente
  

  • 4 buc cotlete de porc (taiate subtiri < 1 cm)
  • 2 buc portocale (pentru suc)
  • 1 pahar vin alb sec
  • 3 linguri faina alba
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Cotlet cu sos de vin si suc de portocale
  • Treceti cotletele prin faina alba. Adaugati sarea si piperul.
    Cotlet cu sos de vin si suc de portocale
  • Frigeti-le in ulei de masline.
  • Cand sunt fripte, adaugati vinul.
    Cotlet cu sos de vin si suc de portocale
  • Fierbeti la foc redus pana se evapora alcoolul.
    Cotlet cu sos de vin si suc de portocale
  • Turnati sucul de la doua portocale…
    Cotlet cu sos de vin si suc de portocale
  • Reduceti sosul…
    Cotlet cu sos de vin si suc de portocale
  • E gata!
    Cotlet cu sos de vin si suc de portocale

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 353kcal
Keyword cotlet de porc, sos de vin si suc de portocale
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags


5 from 2 votes (2 ratings without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt