iulie 28

Ciocolata de casa

Reteta asta de ciocolata de casa este un exemplu tipic de desert care poate fi incercat de catre orice incepator. Se face extrem de repede si, deoarece este necesara pastrarea la frigider cateva ore, sunt ceva sanse sa nu se termie din prima. Dealtfel numarul de portii scris in text este absolut aleator, din moment ce intre numarul de felii si grosimea lor trebuie sa se stabileasca nu bun compromis. Asta deoarece nu ati vrea ca feliile sa fie prea subtiri (s-ar rupe!) si nici sa nu va ajunga pentru toti invitatii.

Sunt necesare doar cateva atentionari. 1) Siropul initial trebuie sa fie suficient de gros pentru ca ulterior compozitia sa se inchege dar si suficient de subtire ca sa puteti incorpora ulterior laptele praf. Ar trebui sa semene, in ceea ce priveste consistenta, cu siropul pe care il cumparati din comert si la care adaugati ulterior apa ca sa-l transformati in suc. 2) Puteti sa adaugati, in principiu, orice aroma doriti. Nu va sfatuim sa puneti cantitati mari, la urma urmei trebuie sa aiba gust de ciocolata, nu? 3) Varianta prezentata este cu adaos de caju. Motivul a fost acela ca semintele sunt ceva mai moi si nu pun probleme la mestecat. La fel de bine puteti incerca cu nuci (usor prajite in cuptor) sau cu alune (si ele prajite) sau cu stafide/fructe confiate. Trebuie insa sa pastrati niste limite rezonabile, pentru ca gustul de ciocolata sa nu fie prea estompat.

Daca doriti alternative, acestea ar putea fi Ciocolata din trei ingrediente sau Curmale in ciocolata .

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

O reteta delicioasa si usor de facut.
5 from 1 vote
Timp de preparare 10 minutes
Timp total 10 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 16 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 750 g zahar
  • 150 ml apa
  • 200 g unt
  • 500 g lapte praf
  • 50 g pudra de cacao
  • nuci caju (optional)
  • arome (optional)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Ciocolata de casa
  • Turnati apa peste zahar si dati un clocot.
  • Cand s-a format un sirop ingrosat, adaugati tot untul.
    Ciocolata de casa
  • Omogenizati bine amestecul.
  • Turnati tot laptele praf amestecand incontinuu.
    Ciocolata de casa
  • Cand amestecul de sirop si lapte e omogen, adaugati cacao.
    Ciocolata de casa
  • Omogenizati si in final adaugati (daca doriti!) caju sau orice altfel de alune/nuci.
    Ciocolata de casa
  • Tapetati o tava cu folie alimentara.
  • Turnati amestecul, lasati sa se raceasca si apoi dati la frigider cateva ore.
  • E gata!
    Ciocolata de casa

Reteta video

https://youtu.be/AchueKh2xls
Keyword ciocolata de casa
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

ciocolata, ciocolata de casa


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

martie 26, 2024

O paine subtire care se mananca calda, cu

martie 25, 2024

O reteta rapida pentru zilele in care aveti

martie 22, 2024

O prajitura fina, cu un gust deosebit, dat