Curmale in ciocolata este reteta care va va face multi dusmani. Ei fac parte din doua categorii: cei care ar mai fi vrut si va urasc pentru ca ati facut prea putine si cei care va urasc pentru ca au fost siliti sa consume “bombe calorice” desi isi propusesera (pentru a cata oara!?) sa nu mai faca asta.
Daca puteti trece de aceste inconveniente, ca sa va salvati, va sfatuim sa calculati necesarul de ingrediente dupa o metoda simpla: toate curmalele, toata ciocolata, tot untul de arahide. De restul se vor ocupa familia si invitatii.
Curmalele in ciocolata vor avea succes datorita ingredientului care nu apare in titlu, untul de arahide. Fiind putin sarat, el da acel impuls inefabil dulcelui intens al celorlalte doua ingrediente. Si da, va face sa mancati mai multe…
Puteti folosi orice fel de ciocolata doriti: amaruie, cu lapte sau alba. O combinatie intre cele trei duce evident la o cromatica deosebita si la un gust usor diferit. Daca nu aveti bomboane decor, puteti utiliza alune/migdale/fistic toate bine pisate.
Reteta asta va da sansa sa improvizati in toate privintele. Daca totusi din motive necunoscute nu o veti face deocamdata, puteti sa va decideti la Ciocolata din trei ingrediente sau la Fursecuri cu ciocolata.
Curmale in ciocolata
Ustensile necesare
- 1 bol rezistent la microunde
- scobitori
Ingrediente
- 150 g curmale cu samburi
- 50 g unt de arahide
- 100 g ciocolata menaj
- ornamente comestibile (bomboane, alune pisate etc.)