Dressing-ul cu mustar Dijon inveseleste orice salata prin gustul sau dulce-acrisor. In functie de cat de picant e mustarul pe care vrei sa il folosesti, ii poti schimba radical complexitatea gustului. Pentru salatele la care l-am folosit, s-a potrivit mai bine un dressing mai putin picant, asa ca reteta reflecta acest lucru. Urmarind instructiunile de mai jos, vei obtine, suficient dressing pentru 4 portii de salata.
Dressing pentru salata cu mustar Dijon
Ustensile necesare
Ingrediente
- 120 ml ulei de masline
- 120 g miere
- 30 ml otet de mere (va recomandam versiunea cu miere)
- 4 linguri mustar de Dijon
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri seminte de mustar (Optional, doar daca mustarul nu contine deja bobitele)
- sare si piper (dupa gust)
Instructiuni
- Se pun toate ingredientele intr-un bol, cu exceptia otetului, sarii si piperului. Se amesteca cu o lingura (sau se agita intr-un borcan cu capac) pana ce solutia se emulsifica.
- Se adauga otetul si se amesteca pana cand acestea sunt distribuite in mod egal in intreg continutul dressing-ului, dupa care se adauga sare si piper dupa gust.
Informatii nutritionale
Te-am convins sa-l incerci dar nu stii carei salate i se potriveste? Atlasul Deliciilor iti propune salata calda cu quinoa, cartof dulce si varza de Bruxelles sau salata de ton cu quinoa.
Daca inca ti-e pofta de salate si vrei sa vezi si altceva dulce-acrisor, ai aici reteta pentru salata cu branza de capra pane si vinegreta de mere.
Ca sa vezi si celelalte retete de dressing din Atlas, apasa aici.