Se bat bine albusurile cu zaharul pana la o consistenta ferma si apoi galbenusurile cu uleiul.
Se adauga galbenusurile peste albusurile batute si se amesteca bine. Atunci cand compozitia este omogenizata, se adauga, treptat, faina in ploaie pentru a nu se face cocoloase.
Pentru crema se amesteca pe foc mic untul cu cate 4 linguri de lapte, cacao (cafea solubila) si zahar. Daca doriti sa adaugati si alte arome, acum este momentul sa o faceti. Dupa ce ati omogenizat compozitia, o lasati sa se raceasca complet.
In final luati 12 linguri din compozitia alba si le amestecati cu crema racita bine.
Asezati in tava straturi succesive din compozitiile de culori diferite, dupa cum va sugereaza abilitatile artistice de care dispuneti. Dati la cuptorul incalzit la 180 grade C timp de 40-50 minute. Testul pentru scoaterea din cuptor este cel clasic: introducand o scobitoare aceasta nu trebie sa retina deloc aluatul!
Varianta
Puteti adauga deasupra celor doua compozitii felii de mere taiate subtire si eventual aromatizate cu scortisoara.
Se serveste alaturi de cafea sau ceaiul preferat! Pofta buna!