Se pune sare si piper dupa gust pe puiul crud, taiat fasii.
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. In cazul orezului integral, timpul de fierbere este mai lung, noi am avut nevoie de 40 de minute. Se scurge si se pune deoparte. Se decongeleaza legumele asiatice intr-o tigaie cu putina sare, fara a adauga apa. Se pun deoparte.
Se prajeste usturoiul impreuna cu 2 linguri de ulei timp de 1 minut. Se adauga fasiile de pui si se prajesc impreuna la foc mediu pana cand puiul a devenit fraged. Este important sa nu frigem puiul pana cand devine crocant, altfel se va arde atunci cand este prajit in sos.
Odata ce puiul s-a patruns, se adauga sosul de soia, zaharul, semintele de susan si ceapa verde si se amesteca continuu pana cand zaharul se topeste iar sosul se ingroasa.
Nu va speriati daca sosul se ingroasa si devine lipicios - intentia este de a carameliza putin sosul de soia ?
Se pune orezul fiert in tigaie si se face o gaura la mijloc, ca in imagine.
Se bat ouale si se toarna in mijlocul tigaii, in gaura facuta in prealabil.
Se amesteca treptat la foc mediu pentru ca oul sa se coaca. Acum stiti secretul - astfel se obtin bucatelele galbene din orezul prajit de la orice restaurant asiatic!
Se adauga legumele si sosul de soia peste orez si se amesteca pana cand ele sunt distribuite uniform, dupa care se mai trag cateva minute pentru ca sosul de soia sa intre in orez. In functie de cat de prajit vreti sa fie produsul final, puteti trage amestecul cateva minute in plus.
Puiul in sos Teriyaki se aseaza peste orezul prajit si eventual, se mai asezoneaza cu putin susan si cateva rondele de ceapa verde, pentru decor. Pofta buna! ?