Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Baclava
Tata AD
Un dulce binecunoscut si nu prea greu de facut
5
from 1 vote
Imprima reteta
Salveaza Pin
Timp de preparare
20
minutes
mins
Timp de gatire
30
minutes
mins
Timp total
50
minutes
mins
Fel
Desert
Bucatarie
Bucataria Orientala
Portii
12
persoane
Calorii
334
kcal
Ustensile necesare
1
cratita mica
1
tava de copt
1
cutit foarte bine ascutit
Ingrediente
1x
2x
3x
Sirop
▢
2
cani
zahar tos
▢
1,5
cani
apa
(calduta)
▢
1
felie
lamaie
▢
alte arome
Prajitura
▢
1
pachet
foi filo (subtiri)
▢
200
g
unt 82% grasime
(este esential ca untul sa fie fara prea multa apa)
▢
150
g
migdale pisate
▢
150
g
fistic pisat
▢
100
g
nuci pisate
Instructiuni
Siropul
Turnati zaharul intr-o cratita
Adaugati apa
... si o felie de lamaie. Dati la foc MARE timp de 5 - 7 minute.
Lasati sa se raceasca pana faceti prajitura.
Prajitura
Taiati foile la dimensiunea tavii
Topiti untul la cuptorul cu microunde (350-500 W) timp de 2 sau 3 minute.
Ungeti fundul tavii
Adaugati prima foaie si apoi ungeti deasupra cu unt topit
Repetati procedeul pana obtineti un grup de 8 foi
Adaugati nuca
... si migdalele cu fisticul
Acoperiti cu o foaie si ungeti cu unt topit
Repetati pana obtineti 6 foi. (puteti intercala staturi cu nuca/fistic/migdale dupa fiecare foaie sau le puneti la un loc)
Taiati prajitura cu un cutit ascutit foarte bine si turmati peste tot unt topit daca v-a mai ramas.
Dati 30 minute la cuptorul preincalzit la 180°C.
Lasati putin sa se raceasca si apoi adaugati siropul peste tot.
Lasati la temperatura camerei cel putin 6 ore
Preparatul final
Reteta video
https://youtu.be/t7_YyJTNu8Q
Video can't be loaded because JavaScript is disabled:
Reteta de Baclava (https://youtu.be/t7_YyJTNu8Q)
Informatii nutritionale
Serving:
1
portie
Calories:
334
kcal
Keyword
baclava
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!
Publicam toate pozele de la voi pe
Instagram
! ❤️