Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Focaccia
Printul Consort
O bucata de paine deosebita
5
from 1 vote
Imprima reteta
Salveaza Pin
Timp de preparare
1
hour
hr
30
minutes
mins
Timp de gatire
25
minutes
mins
Timp total
1
hour
hr
55
minutes
mins
Fel
Garnituri, Gustare
Bucatarie
Bucataria Italiana
Portii
6
portii
Calorii
259
kcal
Ustensile necesare
1
Robot de bucatarie
1
Tava cuptor din inox
1
planseta
Ingrediente
1x
2x
3x
Pentru coca
▢
400
g
faina de grau
(dur - 00)
▢
1
plic
drojdie uscata
(7 grame)
▢
325
ml
apa
(calduta !)
▢
ulei de masline
▢
zahar
Pentru "umplutura"
▢
masline
▢
ardei rosu
▢
rozmarin
▢
cimbru
(optional)
▢
busuioc
(optional)
▢
rosii taiate
(optional)
▢
cartofi
(optional)
▢
gorgonzola
(optional)
Instructiuni
Ingredientele principale
Puneti zaharul in apa calduta
... apoi drojdia uscata...
.., si putina faina. Faceti o maia lichida.
Adaugati sarea in faina.
Puneti in bol si adaugati maiaua.
Apoi uleiul de masline.
Framantati pana cand glutenul din faina se activeaza.
Acoperiti si lasati la crescut 40 de minute.
Ungeti tava cu ulei de masline si presarti rozmarin si/sau cimbru/oregano etc.
Puneti coca in tava.
Adaugati rozmarin cimbru/busuioc/ cartofi si putin ulei.
(Daca doriti puteti pune si ardei/branza/masline). Lasati la crescut 40 de minute.
Dati la cuptor la 200°C 20 -25 minute. Stropiti cu ulei de masline cand o scoateti din cuptor.
E gata!
Reteta video
https://youtu.be/YFjcimpTIMA
Video can't be loaded because JavaScript is disabled:
Reteta de Focaccia (https://youtu.be/YFjcimpTIMA)
Informatii nutritionale
Serving:
1
felie
Calories:
259
kcal
Keyword
focaccia
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!
Publicam toate pozele de la voi pe
Instagram
! ❤️