Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Carne de vitel cu sos si ciuperci
Printul Consort
O reteta traditionala elvetiana, din zona Zurich. (Zürcher Geschnetzeltes)
5
from 1 vote
Imprima reteta
Salveaza Pin
Timp total
40
minutes
mins
Fel
Fel principal
Bucatarie
bucataria elvetiana
Portii
4
portii
Calorii
563
kcal
Ustensile necesare
1
tigaie inox
Ingrediente
1x
2x
3x
Pentru carne
▢
600
g
carne de vitel
▢
1
lingura de unt
▢
1
lingura de faina
▢
½
lingurita sare
▢
piper
(dupa gust)
Pentru sos
▢
1
lingura de unt
▢
200
g
ciuperci
▢
½
ceapa taiata marunt
▢
100
ml
vin alb
▢
200
ml
smantana lichida
▢
100
ml
supa de vita
(poate fi dintr-un cub)
▢
1
lingura faina de porumb
▢
sare
(dupa gust)
▢
piper
(dupa gust)
▢
cateva frunze de patrunjel tocat
Instructiuni
Ingredientele
Prepararea carnii de vitel
Topiti untul
Amestecati faina si carnea taiata fasii
Frigeti bine carnea si scoateti-o pe o farfurie
Prepararea sosului
In aceeasi tigaie topiti untul pentru sos
Adaugati ciupercile taiate in felii nu prea mari.
... apoi ceapa taiata marunt...
Cand ceapa a devenit translucida, adaugati vinul si lasati sa scada putin.
Adaugati apoi smantana, sarea si piperul.
... apoi supa de vita...
... si faina de porumb. Lasati un timp sa scada, insa nu prea mult.
In final puneti bucatile de carne...
... si lasati sa scada bine.
E gata!
Reteta video
https://youtu.be/cXas77fNgFA
Video can't be loaded because JavaScript is disabled:
Reteta de Carne de vitel cu sos si ciuperci (https://youtu.be/cXas77fNgFA)
Informatii nutritionale
Serving:
1
portie
Calories:
563
kcal
Keyword
tocanita, vitel cu sos de ciuperci, Zürcher Geschnetzeltes
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!
Publicam toate pozele de la voi pe
Instagram
! ❤️