Pasta de ton e o reteta care se face in 2 timpi si 3 miscari (la propriu). La ce se foloseste?
Există cazuri în care o veche zicală care spune că reuşita în căsătorie e strict legată de „hrănitul fiarei” (nu vom aminti aici cine e fiara, nu ar fi corect politic, dar cititorii noştri îşi pot da seama imediat despre cine vorbim). Totusi, din nefericire, nu poţi fi întotdeauna gata cu masa atunci când sosirea „fiarei”este iminentă, mai ales dacă te apuci de ceva mai elaborat şi pe care-l încerci pentru prima oară.
Reţeta pentru astfel de momente este simplă: pastă de ton cu măsline. Nu vă amăgiţi însă: e doar un paleativ pentru foame şi va trebui în cele din urmă să terminaţi şi ceea ce aţi început deja. Există însă câteva motive puternice care vă pot determina să încercaţi pasta de ton cu măsline. Se face repede (în maxim 3 minute dacă nu cronometraţi fiertul ouălelor), îl va face să uite că e foarte flămând (e drept, doar pentru o vreme…), în timp ce îşi citeşte feed-ul la Facebook, se uită la ştiri sau, dacă sunteti cu adevarat norocoasă şi timpul este de partea Dvs., vede prima repriză…
Reteta de pasta de ton e numai buna pentru o cina sau gustare rapida, dar poate fi folosita si ca aperitiv pentru o masa festiva. Daca ai nevoie si de alte idei de aperitive le gasesti aici. Sau vezi direct una din retetele de mai jos:
Pasta de ton
Ustensile necesare
Ingrediente
- 1 cutie conserva de ton in ulei de masline (60-100 g.)
- 2 buc oua (fierte tari)
- 100 g masline umplute cu gogosari (esential e sa fie fara samburi)
- 10 g suc de lamaie (dupa gust)
- sare (dupa gust)
Instructiuni
- Ingredientele…
- Fierbeţi două ouă tari, (aproximativ 5 minute după ce apa a început sa clocotească).
- Turnaţi conţinutul conservei de ton în ulei de masline într-un vas cu pereţii înalţi (cel care a fost livrat o dată cu blenderul este excelent) şi omogenizaţi sub forma unei paste.
- Adăugaţi treptat ouăle tăiate în patru şi măslinele, omogenizând cu blenderul şi gustând compoziţia (din când în când şi nu prea mult!) astfel încât să o potriviţi de sare.
- Adăugaţi suc de lamâie după gust.
- Serviţi cu crackers.