Posts
- “Paine artizanala cu ulei de masline, rozmarin si crusta tare”
- “Paine” plata cu cartofi si parmezan
- “Placinte impaturate”
- “Puf” de dovleac
- 10 idei de carti de bucate numai bune de daruit
- Aperitiv cu oua, rosii, porumb si branza
- Ardei umpluti – varianta greceasca (vegana)
- Aroma poveștilor de acasă
- Aspiratorul potrivit pentru o curatenie eficienta: cum sa alegi cel mai bun aspirator in 2023
- Avocado, secretul Madonnei
- Baclava
- Basque cheesecake reteta
- Baton cu ciocolata, curmale si unt de arahide
- Baton vegan cu ciocolata
- Beckham și melcii
- Bete cu masline si cascaval
- Bierocks (pateuri germane cu varza si carne)
- Boeuf Bourguignon, povestea unui festin
- Bolul fermecat bibimbap
- Bors de perisoare
- Brad Pitt și peștele cu sos ponzu
- Bradut din foietaj
- Branza Camembert la cuptor – gustare rapida pentru seara de jocuri
- Brânza, regina mesei
- Briose (la air fryer)
- Briose cu afine
- Briose cu banane
- Briose cu ciocolata ca la cofetarie
- Briose cu parmezan (la air fryer)
- Britney și frappuccino cu căpșuni
- Bucătăria mediteraneană: O călătorie printre arome, tradiții și povești
- Budinca de avocado cu cacao
- Budinca rece cu piersici
- Budinca speranței
- Cafeaua
- Cannelloni
- Caponata siciliana
- Carne de vitel cu sos si ciuperci
- Cartofi crocanti la cuptor
- Cartofi cu ciuperci la cuptor
- Cartofi cu sunca la cuptor
- Cartofi cu sunca si ciuperci la cuptor
- Cartofi frantuzesti
- Cassoulet Regal (cum se face)
- Cassoulet: amprenta timpului în farfurie
- Castravete, orez, tăcere
- Cea mai fina pasca cu crema de branza si smantana
- Ceaiul: ritual, poveste, aroma
- Chec 3 in 1*
- Chec cu iaurt
- Chec cu morcovi
- Chec cu unt de arahide si ciocolata
- Cheesecake fara blat
- Cheesecake fara coacere
- Cheesecake la cuptor
- Chifle cu aluat cu cartofi
- Chifle suedeze cu cardamom
- Chiftele
- Chiftele (parjoale) din ton
- Chiftele cu bulgur
- Chiftele din cartofi cu sos picant (reteta indiana)
- Chiftelute ca la IKEA
- Chili con carne
- Chili con carne – Rețeta pas cu pas
- Chili con carne vegetarian – reteta mexicana
- Chiliul lui Elizabeth
- Ciocolata de casa
- Ciocolata din trei ingrediente
- Ciorba de cartofi
- Ciuperci cu maioneza
- Çılbır, micul dejun turcesc
- Clam chowder – supa președintelui
- Clatite americane
- Clatite cu cartofi si sunca
- Clatite cu varza in stil japonez [Okonomiyaki]
- Clătite regale rusești
- Clătite: o poveste culinară universală
- Conopida la cuptor cu branza
- Conuri din foi subtiri cu branza
- Cordon bleu
- Cotlet cu sos de vin si suc de portocale
- Cotlet de porc cu sos de soia
- Cotlet de porc in sos de cidru
- Cotlet de porc in stil frantuzesc
- Cotlete de vitel in stil maur
- Cremsnit (zis si cremes/millefeuille)
- Cremsnit… putin altfel
- Cremwursti in foietaj – Reteta patiserie
- Cremwursti in foietaj (putin altfel)
- Creveti cu feta si rosii
- Creveti pane in stil tempura
- Cruffins [ = croissant + muffin]
- Curmale in ciocolata
- Curry cu linte si branza Halloumi [+versiunea vegana!]
- Daal cu vinete si linte
- Dressing pentru salata cu mustar Dijon
- Dulce de leche
- Dulceata de portocale
- Enchilada cu amestec de legume mexican [Si o poveste cu zane…]
- Farmecul cepei caramelizate
- Feta pane in stil saganaki
- Ficatei cu ciuperci
- Filoncini
- Focaccia
- Focaccia fara framantare
- Focaccia la air fryer
- Focaccia rapida
- Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc
- Foietaj cu mascarpone si kiwi
- Foietaj cu mere si sos caramel
- Foietaj cu pere branza nuci si miere
- Foietaj cu piersici si inghetata
- Frappuccino perfect cu căpșuni
- Friganele dulci
- Friptura cu sos de mustar si cacao
- Frittelle (clatite) cu orez sarat
- Fructele de mare: o poveste din adâncuri
- Fursecuri (biscuiti) amaretti
- Fursecuri chinezesti cu nuci
- Fursecuri cu bomboane ornamentale
- Fursecuri cu cacao
- Fursecuri cu cafea
- Fursecuri cu ciocolata (cookies)
- Fursecuri rapide
- Galuste din gris (moi!)
- Gnocchi cu pui si lamaie
- Gnocchi cu rosii cherry si branza cu mucegai albastru
- Gnocchi cu sos de rosii si bacon
- Gnocchi cu sos de smantana si pesto…
- Gnocchi cu sos de smantana, gorgonzola si salvie prajita
- Gnocchi cu spanac, smantana si ciuperci
- Gnocchi de casa
- Guacamole / Paine prajita cu ou si avocado
- Guguluf cu crema de ciocolata
- Gustul rafinat al dim sum
- Gyoza: sub semnul lunii noi
- Halloumi cu legume la tava
- Hamburgerul Hemingway – Gustul Aventurii
- Hemingway și magia hamburgerului
- Hünkar Beğendi
- Idei de cadouri utile de Craciun 2023
- Inele de ceapa (la air fryer)
- Inghetata de banane
- Inghetata stracciatella cu biscuiti
- Jeleu
- Jennifer Aniston și salata magică
- Kardemummabullar – placinte suedeze cu cardamom
- Kardinalschnitten – desertul cardinalului
- Kimchi – povestea fermentată a Coreei
- Kimchi – Universul fermentat într-un borcan
- Langosi
- Lasagna (o varianta cu un usor iz… frantuzesc!)
- Leonardo DiCaprio și pupusas
- Limoncello
- Lomo saltado
- Macaroane cu branza (in stil american)
- Macaroane cu parfum de geniu
- Madeleine și memoria timpului
- Madeleine: delicatețe franceză atemporală
- Magia Ciocolatei
- Magia crocantă numită Tempura
- Magia ordinii si … o salata de ton cu quinoa ?
- Mâncare și filme: Ce rețete au făcut istorie pe marele ecran?
- Mâncare și muzică
- Mancarica de creveti in stil brazilian (Moqueca de camarao)
- Mancarica de linte si orez [Mujadara]
- Masa furtunilor ascunse
- Melci cu scortisoara (Kanelbullar/Cinnamon rolls)
- Mic dejun la air-fryer
- Mousse de kaki
- Mousse de pere si ciocolata
- Musaca
- Muschi de porc la cuptor umplut cu spanac si branza de capra
- Napoleon și puiul Marengo
- Napolitana
- Napolitana cu zahar ars
- Negresa cu brânză
- O călătorie verde și cremoasă
- Oreo – povestea celui mai iubit biscuit din lume
- Orez picant cajun cu pui si chorizo
- Osso buco
- Oua fierte pane cu sos Piri Piri
- Oua in foietaj
- Oua scotiene
- Paine (lipie) Naan – reteta indiana fara drojdie
- Paine plata cu unt si usturoi
- Painea, o scurta poveste
- Pâinea: sufletul civilizațiilor
- Pajitura cu ricotta si ciocolata
- Panettone
- Pangasius la cuptor in stil mediteraneean
- Papanasi
- Pasta de ton
- Paste Bolognese
- Paste carbonara
- Paste cu broccoli
- Paste cu crema de cartofi si carnati
- Paste cu creveti si rosii uscate
- Paste cu pui la cuptor
- Paste cu pui si ciuperci
- Paste cu pui, lamaie si capere
- Paste cu sos gorgonzola
- Paste cu ton creveti fistic si sofran
- Pate de casa
- Pateuri cu carne
- Pateuri cu nutella
- Pateuri melci cu ansoa
- Pește alb cu sos ponzu
- Pho – Suflet vietnamez într-un bol
- Piept de pui cu sos de portocale
- Piersici in foietaj
- Pilaf de post
- Pilaf grecesc cu vinete si naut
- Pizza Margherita – O Poveste Regală!
- Pizza? Omleta?
- Placinta crocanta
- Placinta cu aluat oparit
- Placinta cu branza/carne
- Placinta cu carne
- Placinta cu dovleac
- Placinta cu mere (la air fryer)
- Placinta cu mere (Strudel cu mere)
- Placinta cu visine
- Placinta filo cu telemea sau ciuperci (la tigaie!)
- Poutine – gustul Canadei francofone
- Povestea pierogilor
- Prajitura “Gabriela”
- Prăjitura care spune „Mănâncă-mă”
- Prajitura chinezoaica
- Prăjitură cu banane și scorțișoară
- Prajitura cu banane, fulgi de ovaz si cacao
- Prajitura cu bezea si capsuni (la air-fryer)
- Prăjitura cu biscuiți OREO
- Prajitura cu branza (fara coacere)
- Prăjitură cu brânză și sos caramel
- Prajitura cu branza, banane si caramel
- Prajitura cu cafea
- Prajitura cu cafea si lapte condensat
- Prajitura cu frisca
- Prajitura cu iaurt
- Prajitura cu iaurt si ness
- Prajitura cu lamaie
- Prajitura cu mandarine
- Prajitura cu mere si scortisoara
- Prajitura cu ness
- Prajitura cu ness, curmale si cacao
- Prajitura cu nuci, curmale si cafea
- Prajitura cu portocala
- Prajitura de ciocolata fara faina
- Prajitura inima
- Prajitura negresa
- Prăjitura regală a Elisabetei
- Prăjitură simplă cu lămâie
- Prajitura tavalita cu nuca de cocos
- Pui crocant fără prăjeală
- Pui cu lamaie si sofran
- Pui cu marinada de coriandru
- Pui cu naut in stil marocan
- Pui cu smantana
- Pui cu sos Teriyaki – pui cu orez prajit in stil japonez
- Pui in sos cu paprika in stil vienez
- Pui in stil indian in sos de curry cu unt [Butter chicken]
- Pui vanatoresc (reteta frantuzeasca)
- Pulpa de porc la cuptor
- Pupusas – gustul El Salvadorului
- Quiche cu branza si ceapa [+ reteta de blat]
- Quiche cu branza si legume – leac pentru duminicile fara chef
- Quinoa cu legume in stil marocan
- Radostana
- Ramen: O Poveste Călduroasă
- Rața Peking
- Ratatouille
- Retese – placinte cu branza sarata – reteta din Ardeal
- Reteta de fursecuri cu scortisoara
- Reteta de Hummus
- Reteta de panzerotti (pizza fripta)
- Retete pentru meniul de Craciun 2022
- Risotto cu carnati si vin rosu
- Risotto cu ciuperci – un deliciu italienesc
- Risotto cu somon si mazare
- Risotto cu spanac si rosii uscate
- Risotto de vita cu sofran
- Salam cu biscuiti si nuca
- Salata calda cu quinoa, cartof dulce si varza de Bruxelles
- Salata cu avocado, ton si naut
- Salata cu branza de capra pane si vinegreta de mar
- Salata cu broccoli, bacon si struguri
- Salata cu cous cous, telemea si naut
- Salata cu linte si bulgur
- Salata cu naut si turmeric
- Salata cu nectarine coapte la grill
- Salata cu ton, paste, mazare si avocado (fara maioneza)
- Salata cu varza mere si nuci
- Salata de anghinare, naut si quinoa
- Salata de cartofi Solterito
- Salata de spanac cu feta si afine
- Salata de ton cu paste, maioneza si porumb
- Salata de varza cu pui si paste
- Salata dulce a copilăriei
- Salata keto
- Salata Nicoise
- Salata orientala
- Salata proaspata cu ciuperci prajite si rosii uscate la soare
- Salata sănătoasă a unei vedete
- Salata Tabbouleh
- Saltimbocca (cotlet de vitel cu prosciutto si salvie)
- Sandvici cald cu ton
- Sandvici din cartofi
- Saratele
- Saratele cu unt si parmezan
- Savoarea Coq au Vin
- Schiacciata cu cartofi
- Shakshuka – Oua posate in sos tomat
- Șofranul: O Călătorie de 3.500 de Ani
- Somon festiv
- Sos caramel
- Sos de rosii italian rapid
- Sos pentru enchilada mexicana
- Spaghete cu ansoa si pesmet
- Spaghete cu zucchini si branza
- Sparanghel in crusta de prosciutto – Aperitiv rapid si de efect
- Stelele Michelin: Gustul perfecțiunii
- Strudelul lui Mozart
- Supa cremă de morcovi
- Supa crema de morcovi cu ghimbir
- Supa de broccoli si branza
- Supa de ceapa in stil frantuzesc
- Supa frantuzeasca de ceapa
- Supa japoneza ramen
- Tacos de pește, gustul Mexicului pe malul mării
- Taietei cu pui si legume
- Tarta cu caise
- Tarta cu lamaie si bezea – o explozie de Vitamina C
- Tarta provensala cu rosii si foietaj
- Tempura: Crocant, delicat, japonez
- Tiramisu cu portocale
- Tiramisu fara oua
- Tocanita
- Tocănița rustică de vită cu orz
- Ton cu orez la cuptor
- Tort cu fructe de padure
- Tort zebra (aaa … pardon, tort tabla de sah!)
- Vanilia
- Varza cu carne in stil Colmar
- Varzari fusion
- Vinete parmigiana [Melanzane alla Parmigiana]
- Vita in foietaj in stil Wellington – Reteta pentru o cina festiva!
- Vita Stroganoff cu spaghete
- Ziti ca in filme
- Ziti și De Niro