mai 1

Quiche cu branza si ceapa [+ reteta de blat]

0  comments

Quiche-ul cu branza si ceapa este o tarta sarata originara din Alsacia care se pregateste repede si usor si e pe gustul intregii familii!
Quiche cu branza si ceapa pas 14

Mancarea frantuzeasca este in general intimidanta si elaborata si suntem obisnuiti intotdeauna s-o admiram de la distanta. Asta nu inseamna ca nu exista niciun preparat frantuzesc accesibil incepatorilor, asa cum o sa va demonstreze reteta asta de quiche cu branza si ceapa. O sa va invat cum sa il faceti de la cap la coada, inclusiv aluatul! Probabil va amintiti reteta mea precedenta de quiche cu branza si legume care a iesit foarte repede si a fost delicioasa. Acum vom mai evolua putin si vom face noi insine aluatul si ii vom da un gust special punand putin rozmarin chiar in compozitia lui.

Inainte sa trecem la treaba, am si o explicatie pentru faptul ca acest deliciu simplu si de efect s-a strecurat in una dintre cele mai complexe si sofisticate bucatarii ale lumii. Poate ca ati auzit de quiche Lorraine (un quiche cu branza si kaizer) – el este originar din regiunea Alsacia si Lorena care se afla la coltul celor 3 tari (numit in germana Dreiländereck) unde granitele Frantei, Germaniei si Elvetiei se intalnesc. In decursul istoriei s-au dat multe lupte pe acest teritoriu care acum apartine in principal Frantei si din care fac parte orasele Colmar si Strasbourg, dar cert este ca influenta culturala a celorlate 2 tari (cu precadere a Germaniei) nu s-a sters odata ce provinciile au fost anexate Frantei.

De fapt, etimologii sustin ca insusi cuvantul quiche provine din cuvantul german Kuchen, care inseamna placinta sau prajitura. Iata de ce, cred eu, quiche-urile imbina sofisticarea mancarurilor frantuzesti cu simplitatea celor germane. E drept, reteta mea de quiche cu branza si ceapa aminteste putin de supa de ceapa in stil frantuzesc (cu topping de paine prajita si cascaval), dar gustul este ceva mai putin caramelizat. Spre deosebire de celalalt quiche, pe asta l-am facut intr-o tava mai joasa, pentru tarte. asa ca poate fi savurat si ca gustare sau mic dejun. Noua ne place sa-l mancam cu iaurt natur alaturi si sa-l incalzim inainte.

Quiche cu branza si ceapa pas 14

Quiche cu branza si ceapa

Domnisoara AD
Quiche-ul cu branza si ceapa este o tarta sarata originara din Alsacia care se pregateste repede si usor si e pe gustul intregii familii!
5 from 4 votes
Timp de preparare 25 minutes
Timp de gatire 40 minutes
Timp total 1 hour 5 minutes
Fel Fel principal, Gustare
Bucatarie Bucataria Frantuzeasca
Portii 6 portii
Calorii 393 kcal

Ingrediente
  

Ingrediente pentru aluat

  • 160 g faina alba
  • 120 g unt (poate fi unt rece, abia scos din frigider)
  • 1 lingurite sare fina (nu folositi sare grunjoasa, aceasta nu se va dizolva in compozitia aluatului)
  • 0.5 linguri rozmarin (optional, pentru decor)
  • 3 linguri apa rece

Ingrediente pentru compozitie

  • 5 oua (de dimensiune medie)
  • 150 g iaurt (noi am folosit iaurt grecesc)
  • 4 cepe albe mari taiate marunt
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 240 ml smantana lichida (noi am folosit smantana pentru sosuri)
  • 125 g cascaval ras
  • sare si piper dupa gust
  • putin unt sau ulei pentru prajit

Instructiuni
 

  • Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
    Quiche cu branza si ceapa ingrediente

Instructiuni pentru aluat

  • Se taie untul in cubulete pentru a-i usura incorporarea in aluat si se amesteca cu faina, sarea, apa si rozmarinul cu ajutorul unui mixer.
    Quiche cu branza si ceapa pas 1
  • Atunci cand aluatul a capatat consistenta din imagine, el este gata. Nu va speriati daca nu arata asa de la bun inceput, daca mixati pentru cateva minute, veti ajunge la rezultatul dorit. Daca acest lucru nu se intampla, puteti sa mai adaugati cate o lingura de apa si sa mixati inca cateva minute.
    Quiche cu branza si ceapa pas2
  • Aluatul obtinut se inveleste in celofan si se pastreaza in frigider cat timp se prepara umplutura.
    Quiche cu branza si ceapa pas 3

Instructiuni pentru compozitie

  • Se bat ouale cu ajutorul unui tel. Se adauga putina sare.
    Quiche cu branza si ceapa pas 4
  • Se adauga iaurtul si smantana si se bat impreuna pana cand amestecul s-a omogenizat.
    Quiche cu branza si ceapa pas 5
  • Intr-o tigaie incinsa se topeste putin unt sau se incinge niste ulei si se trage usturoiul.
    Quiche cu branza si ceapa pas 6
  • Se adauga si ceapa si se trag impreuna pana cand aceasta se caramelizeaza.
    Quiche cu branza si ceapa pas 7
  • Mie imi place s-o iau de pe foc atunci cand este cu adevarat caramelizata, ca in imagine.
    Quiche cu branza si ceapa pas 8
  • Se scoate aluatul din frigider si se intinde cu ajutorul unui sucitor, intr-o forma cat mai rotunda.
    Quiche cu branza si ceapa pas 9
  • Se aseaza putina hartie de copt intr-o tava pentru tarte, dupa care se distribuie aluatul in mod uniform. Se taie excesul de aluat de pe margini.
    Quiche cu branza si ceapa pas 10
  • Se distribuie ceapa in mod uniform deasupra aluatului.
    Quiche cu branza si ceapa pas 11
  • Se presara in mod uniform cascavalul ras.
    Quiche cu branza si ceapa pas 12
  • Se toarna amestecul de ou, iaurt si smantana deasupra, dupa care se presara putina sare si piper deasupra.
    Quiche cu branza si ceapa pas 13
  • Quiche-ul se pune la cuptor timp de aproximativ 40 de minute. Se incearca cu o furculita sau cu o scobitoare inainte de a-l scoate din cuptor pentru a ne asigura ca s-a copt in mod uniform.
    Quiche cu branza si ceapa pas 14

Informatii nutritionale

Serving: 1felieCalories: 393kcal
Keyword quiche cu branza si ceapa, tarta cu branza sarata, tarta cu ceapa, tarta sarata cu branza si ceapa
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

O sa-l incercati? Spuneti-ne in comentarii!

Pentru alte retete inedite din bucataria romaneasca si internationala, care se pot face la cuptor rasfoieste Atlasul Deliciilor:


Tags

quiche


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 19, 2024

O mancare usor neobisnuita Mergi direct la reteta

martie 26, 2024

O paine subtire care se mananca calda, cu

martie 25, 2024

O reteta rapida pentru zilele in care aveti